שאלות ותשובות

לא, ניתן לעבור במכה אחת, הכלב שלך כבר רגיל לאוכל שלנו. במזון יבש כל יצרן משתמש בחומרים משמרים מסוגים שונים ובגלל זה כשעוברים ממזון יבש אחד לאחר צריך לעשות זאת בהדרגה כדי שהכלב יתרגל לחומרים החדשים. בתזונה טבעית זה לא כך!

כן, אבל ברצינות, למה? נכון ששינויים הם לא קלים ולוקח זמן להתרגל, אוכל יבש ותזונה טבעית מתעכלים אחרת ויש להמנע מלהאכיל את שניהם באותה ארוחה. אם מאכילים גם אוכל יבש יש לעשות זאת בארוחות נפרדות ובהפרש של מינימום 3 שעות ועדיף 12 שעות הבדל. אוכל יבש מאט את קצב העיכול ומשאיר את האוכל הטרי יותר זמן בבטן מה שנותן לחיידקים (באם נמצאים) יותר זמן להתרבות. אם הגעת להבנה שאוכל טרי הוא בריא יותר אז למה להשתמש במשהו שהוא פחות בריא?
מזל טוב! החלטתם לעבור למזון חי! 🙂 אז… מה עושים עכשיו?
 
הדבר החשוב ביותר הוא לחקור לחקור ועוד לחקור! חשוב לדעת מה להאכיל, איך להאכיל וגם, מה לעשות כאשר דברים לא הולכים בדרך הנכונה. יש הרבה דעות שונות וזרמים שונים גם בתוך ה- raw movement אבל ככל שתחקרו ותקראו יותר (יש המון ספרים בנושא ומאות אתרי אינטרנט חינמיים) כך תוכלו להחליט מה מתאים לכם.
 
שלב 1
כמה להאכיל? ההמלצה הכללית היא בין 2-3% ממשקל הגוף האידיאלי של כלב בוגר. כלומר כלב ששוקל 20 ק״ג צריך לאכול 400 גרם ביום אם מתבססים על 2% ו-600 גרם ביום על 3% ליום. חשוב לזכור שזאת רק נקודת התחלה הרי כמו אנשים כל כלב הוא קצת שונה , לכל כלב יש קצב חילוף חומרים שונה ורמת פעילות אחרת ונדרשת התאמה כדי לוודא שהכלב לא מתחיל לאבד או לעלות במשקל. לגורים זה שונה מאוד וההנחיות הן כדלקמן: (גם כאן יש לעקוב אחרי הגור ולעשות התאמות (ניתן ליצור עימנו קשר תמיד ונשמח לייעץ…). 7-10 שבועות -> 8-10% ממשקל הגוף 10-16 שבועות -> 7.5-8.5% ממשקל הגוף 16-20 שבועות -> 6.5-7.5% ממשקל הגוף 20-24 שבועות -> 5.5-6.5% ממשקל הגוף 24-36 שבועות -> 4.5-5.5% ממשקל הגוף 36-56 שבועות -> 3.5-4.5% ממשקל הגוף 56-68 שבועות -> .3.5% 68 שבועות פלוס -> זה כבר אחוזים של בוגרים
 
שלב 2
איך להחליף מאוכל יבש למזון חי? מומלץ לעבור בבת אחת בלי לערבב בין המזונות כיוון ששניהם מתעכלים בצורה שונה ויכולים לסכן את כלביכם במחלות הנגרמות על ידי פתוגנים הנמצאים בבשר נא (למשל סלמונלה, E-coli וכו’). כלבים נועדו להתמודד עם אכילת מזון חי (יש להם קיבה חומצית ומערכת עיכול קצרה שמעבדות מזון חי בצורה יעילה ולכן פתוגנים לא מקבלים הזדמנות לשהות בקיבה או במעיים מספיק זמן ולהכפיל את עצמם – אבל הוספת מזון יבש מאט את העיכול התקין ובכך מגדיל את הפוטנציאל לגרום נזק לכלבכם.
 
שלב 3
מה להאכיל?התחל עם מקור חלבון אחד. אני ממליץ להתחיל עם עוף כיוון שזה זמין וזול יחסית, ולרוב הכלבים אין בעיה עם חלבון זה, ורמת הטעימות הכי גבוהה לכלבים. ולאט לאט להוסיף הודו, בקר ודגים.חשוב לציין שרוב הכלבים שאלרגיים לעוף במזון יבש לא סובלים מאותה בעיה עם עוף חי. אל תתנו לזה להרתיע אותכם.

1.מתן צואה 1-2 פעמים ביום וגודל הצואה תפחת בנפח לפחות ב50%.

2.הפחתה בכמויות השתייה של בעל החיים (תקין לחלוטין לא לחשוש)

3.רוגע נפשי, אצל בעלי חיים שהיו סובלים מגזים/כאבי בטן/שלשולים.

4.התרגשות מזמני הארוחות וסיום כל הארוחות עד לפיסת המזון האחרונה.

5.הפחתת הנשירה לפחות בחצי מהכמות שהייתה עד המעבר

6.סיוע באלרגיות וגרד לחלק גדול מבעלי החיים שסבלו מכך.

7.התרוקנות המלאה של הבלוטות אנאליות (לא יהיה צורך להגיע לוטרינר לרוקנם יותר)

8.משקל תקין – בעלי חיים הזקוקים לירידה במשקל ישיגו תוצאות נפלאות בזמן קצר.

ממש לא! תזונה טבעית היא עשירה בלחות מטבעה ויש בה בדיוק מספיק נוזלים על מנת לסייע לעיכול טוב. להבדיל מאוכל יבש שם הכלב צריך להוסיף נוזלים על מנת לרכך את האוכל ולפרק אותו. מומלץ שיהיה לבעל החיים מים זמינים במשך כל שעות היום.

אין ממה לחשוש, אין קשר בין מה שבעל החיים אוכל ולרמת האגרסיביות שלו, זהו מיתוס שהוא פשוט לא נכון, מיתוס אשר טופח על ידי חברות מזון יבש על מנת לשכנע אותנו להאכיל את בעלי החיים שלנו באוכל יבש! בכל אופן אנחנו כאן כדי לעזור ובכל שלב יש אפשרות ליצור עימנו קשר ואנחנו נשמח לייעץ 🙂

ראשית כל בכל קטגוריה יש טבלת האכלה מאוד ברורה.

ההמלצה של בעל החיים היא 2.5% מזון ממשקל היעד שלו ,מה זה אומר?

אם בעלי החיים שלכם זקוק לירידה במשקל אז חישוב המזון לא יהיה 2.5% ממשקל הגוף הנוכחי שלו אלא ממשקל היעד שאליו תרצו להגיע.

זה עובד ככה גם להפך לבעלי החיים שזקוקים לעלייה במשקל.

תלוי מזג אוויר, בחורף הכלבים רעבים יותר מתוך צורך גופני להתחמם ויש סימנים מובהקים לכך שבעלי החיים לא שווע מהכמות שאותה רגיל לאכול בכל יום.

גורים צורכים כמות גדולה יותר (ראו בטבלאות ההאכלה)

אנחנו לא ניכנס לסטיגמה הזאת שבגדול הופצה על ידי בעלי אינטרסים וחברות המזון היבש,

כי אף מוצר שלנו אינו "נא".

כל המזון והחטיפים שלנו מאושרים ומפוקחים ע"י משרד החקלאות ,

המזון והחטיפים עוברים בישול קל בכדי להבטיח שיהיו נקיים מחיידקים ומצד שני שומרים על ערכי המזון והויטמינים בשלמותם.

יש לקחת כמה דברים בחשבון כשעוברים מתזונה יבשה לתזונה טרייה.

האוכל היבש מורכב מכ50% (לפחות) פחמימות/סוכרים/עמילנים שונים

ונותן לבעל החיים תחושת שובע וכבדות.

שבעל החיים מתחיל לאכול 80-90 אחוז חלבונים טריים עם מעט פחמימה (מהצומח)

נוצרת אצלו תחושה של "אני עדיין לא שבע"

אבל אל דאגה! זה חולף לאחר שבוע עד חודש.

איך בינתיים מסייעים לבעל החיים שלנו לא להיות מתוסכל?

מוסיפים לאוכל כפית/כף שיבולת שועל , גמבה אדומה , תפוח ירוק , מלפפון ירוק (לבחירה)

ובהמשך אפשר להוריד את התוספות, למרות שאין בעיה גם להשאירן.

אומרים שתמונה שווה 1000 מילים, לא?

דילוג לתוכן